Tensiuni la Ministerul Finanțelor pe tema bugetului

La Ministerul de Finanţe este presiune mare pe proiectul de buget, nu numai de la sindicate, dar şi din partea celorlalte ministere.

Adăugat: 26 Ianuarie 2021
Ultima actualizare:26 Ianuarie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Florin Cîțu. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Toată lumea ar dori bani mai mulţi, dar resursele bugetare sunt diminuate de fondurile alocate pentru a ţine sub control pandemia, pentru campania de vaccinare şi pentru susţinerea companiilor afectate de criză.

În plus, cresc cheltuielile şi pentru pensii şi alocaţii, a spus premierul Florin Cîţu care vrea ca în urma discuţiilor din aceste zile să se ajungă totuşi la un buget echilibrat, care să susţină creşterea economică.

Florin Cîţu: Costurile cu pensiile în bugetul din 2021 cresc deja cu aproape opt miliarde de lei faţă de anul trecut, înseamnă cam 0,8% din PIB, plus o creştere de la alocaţii, creşterea de anul trecut, plus creşterea de anul acesta, încă aproape trei miliarde, vorbim de 1,1% din PIB suplimentar faţă de ceea ce aveam în trecut la buget, deci cheltuieli în plus faţă de anul trecut. De aici pornim construcţia bugetului anul acesta, pe ligislaţia în vigoare, bineînţeles.

O reformă a sistemului de pensii dorită de premier cere timp şi ea nu va produce efecte asupra bugetului pentru 2021.

Ar fi vorba de cel puţin un an pentru recalcularea pensiilor, şi aceasta după ce va fi adoptată o nouă lege în acest domeniu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Ianuarie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza