Tensiuni între ministrul Justiției și procurorul general al României

Tensiunile între ministrul justiţiei, Tudorel Toader, şi procurorul general al României, Augustin Lazăr, intră într-o nouă etapă.

Adăugat: 26 August 2018
Ultima actualizare:18 Martie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Tudorel Toader, ministrul Justiției
trimite pe mail

Colaborarea dintre Ministerul Public şi SRI s-a realizat în temeiul legii, a scris ieri într-un comunicat Augustin Lazăr, după ce, cu câteva ore mai devreme, Tudorel Toader a anunţase pe Facebook că declanşează procedura de evaluare a activităţii sale manageriale.

Ministrul justiţiei anunţa ieri în cursul dimineţii că declanşează procedura de evaluare a activităţii manageriale a procurorului general şi preciza că rezultatele evaluării, însoţite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în cel mult 30 de zile.

În argumentarea deciziei, ministrul Toader arată că, în urmă cu câteva luni, aprecia disponibilitatea procurorului general pentru desecretizarea protocolului din 2009 între Ministerul Public şi SRI, dar că recent a aflat că în realitate a fost vorba despre unul abrogat încă din 2016.

Ministrul justiţiei mai critică şi faptul că folosirea sintagmei "se abrogă" arată şi că semnatarii respectivelor protocoale au înţeles să le confere acestora valenţe de lege.

Răspunsul de la procurorul general al României, Augustin Lazăr, a venit la câteva ore.

Acesta a afirmat că întreaga colaborare dintre Ministerul Public şi SRI s-a realizat în cadrul legii şi spune că tema protocoalelor este falsă. Augustin Lazăr precizează că, în calitate de procuror general, a respectat legea şi a informat CSM şi Ministerul Justiţiei în legătură cu demersurile efectuate.

El spune că speculaţiile din spaţiul public referitoare la un aşa zis mod ilegal şi subteran de a acţiona reprezintă în mod evident o acţiune de destabilizare a Ministerului Public şi anunţa că săptămâna viitoare instituţia pe care o conduce va publica toată corespondenţa avută cu CSM şi cu Ministerul Justiţiei.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 August 2018
Ultima actualizare:
18 Martie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza