Tensiuni între autorităţile judeţene din cauza situaţiei şcolilor

Prefectul județului Caraş-Severin, Ioan Dragomir, i-a reproşat inspectorului general şcolar Carina Pristavu că prea multe şcoli din judeţ se vor afla pe 5 septembrie în stadiul de şantier.

Adăugat: 28 August 2022
Ultima actualizare:28 August 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Lipsa autorizaţiilor de funcţionare la incendiu, asigurarea pazei sau a transportului elevilor sunt printre problemele pe care le au multe şcoli în ţară şi care ar putea rămâne nerezolvate chiar şi după 5 septembrie, când se reiau cursurile.

O altă provocare a începutului de an şcolar este găsirea de spaţii pentru elevii din unităţile de învăţământ unde lucrările de reparaţii sau modernizare nu s-au încheiat.

Este o situaţie care în Caraş-Severin generează tensiuni între autorităţile judeţene.

Reţeaua de învăţământ preuniversitar din judeţul Caraş-Severin este pregătită să înceapă noul an şcolar la 5 septembrie sau nu.

Disputa a avut loc în colegiul prefectural, acolo unde prefectul Ioan Dragomir i-a reproşat inspectorului general şcolar Carina Pristavu că prea multe şcoli din judeţ se vor afla pe 5 septembrie în stadiul de şantier.

Ioan Dragomir: Din păcate, conducerea Inspectoratului Şcolar nu a ieşit din modul de lucru în pandemie, nu s-a deplasat pe teren, nu a urmărit, în calitate şi de beneficiar, realizarea tuturor lucrărilor la şcolile care sunt în construcţii, în reparaţii sau în reabilitare.

Inspectorul general şcolar Carina Pristavu se apără şi spune că sistemul de educaţie din judeţ este pregătit să-şi primească elevii.

Carina Pristavu: 19 clădiri sunt în curs de finalizare. Există un proiect de reabilitare, beneficiar este Autoritatea Locală. Şcolile urmează să fie relocate sau dacă se vor finaliza până la 31 august ne vom mobiliza cu toţii pentru a începe anul şcolar în clădirile nou reabilitate.

Există însă numeroase alte probleme în sistemul preuniversitar din Caraş-Severin, cum ar fi prevenirea creşterii infracţionalităţii pe raza unităţilor de învăţământ, fenomen care anul şcolar trecut a luat o amploare deosebită, înregistrându-se 27 de cazuri de loviri şi distrugeri.  RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (28 august, ora 7:02)Autor:
Mario Balint
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 August 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza