Televiziunea şi Radioul public nu vor avea management privat

Comisia juridică a Senatului a dat aviz negativ unui proiect de lege care prevedea separarea funcţiei de preşedinte de cea de director general la Televiziunea şi Radioul public.

Adăugat: 11 Octombrie 2011
Ultima actualizare:11 Octombrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Andras István Demeter, a arătat că separarea funcţiei de preşedinte de cea de director general ar duce la ceva incontrolabil, pentru că nu ar mai exista o legătură strânsă între administrativ şi executiv, ceea ce ar genera probleme de funcţionare.

"Funcţionarea noastră acum poate fi asigurată doar dacă există o placă turnantă între deliberativ, care este Consiliul de Administraţie, şi între executiv", a spus András István Demeter.

Separarea funcţiilor şi externalizarea celei de director general nu sunt recomandate în cazul Radioului, care este o instituţie publică, a afirmat senatorul Attila Cseke, motivându-şi votul negativ.

"Modalitatea aleasă, în care dintre două funcţii de conducere, una rămâne publică şi alta ar fi externalizată duce la o anumită problemă de funcţionare a unei instituţii publice", a afirmat Attila Cseke.

Proiectul de lege, trecut tacit la Camera Deputaţilor, prevede externalizarea funcţiei de director general printr-o aşa-numită licitaţie de desemnare a managementului privat.Autor:
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
11 Octombrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza