Teatrul Naţional Radiofonic, din nou pe podiumurile internaţionale

"Biblia neagră a lui William Blake", un spectacol de Ilinca Stihi, a luat, aseară, premiul doi, la secţiunea "Dramă", la Festivalul Prix Marulić din Croaţia.

Adăugat: 26 Mai 2017
Ultima actualizare:26 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Radio România, prin Teatrul Naţional Radiofonic, a urcat, din nou, pe podiumurile internaţionale.

"Biblia neagră a lui William Blake", un spectacol de Ilinca Stihi, a luat, aseară, premiul doi, la secţiunea "Dramă", la Festivalul Prix Marulić din Croaţia.

Nominalizat la Prix Italia în 2016 şi premiat la Gala UNITER de anul acesta, spectacolul "Biblia neagră a lui William Blake", scenariul şi regia artistică Ilinca Stihi, este un semn al direcţiei în care merge inovaţia tehnică şi artistică în teatrul radiofonic, spune chiar laureata noastra.

"Cred că anul acesta a fost anul sunetului, în mod special pentru Teatrul Radiofonic. Podiumul este format din piese cu un filigran sonor aparte, cu mare atenţie pentru tot ce înseamnă peisajul sonor. Noi l-am înregistrat în /.../ în Surround, dar cum încă nu există o secţiune "Surround" în festivalurile de specialitate, am făcut şi o /.../ a mixajului stereo. Dar el, totuşi, a reuşit să se impună, chiar în condiţiile foarte speciale, unde întotdeauna atmosfera piesei colaborează cu atmosfera întâmplătoare a spaţiului în care este ascultată", a spus Ilinca Stihi.

VEZI comunicatul Radio România.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
26 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza