Teatrele - subiect de dispută între Gabriela Firea și Guvern

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, anunță redeschiderea teatrelor, în timp ce Grupul de Comunicare Strategică precizează că deocamdată sunt interzise spectacolele desfăşurate în spaţii închise.

Adăugat: 14 Iunie 2020
Ultima actualizare:14 Iunie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Gabriela Firea, primarul general al Capitalei. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Teatrele devin subiect de dispută între primarul general al capitalei şi Guvern. Aceasta, după ce Gabriela Firea a anunţat că de mâine vor fi redeschise teatrele aflate în subordinea Primăriei Bucureşti.

Replica a venit de la Grupul de Comunicare Strategică, care averizează că astfel de iniţiative sunt ilegale.

Primarul general Gabriela Firea a explicat pe Facebook că teatrele din subordinea Primăriei se vor redeschide treptat cu un număr redus de spectatori, cu măşti şi dezinfectanţi.

Ea a argumentat că oraşul are nevoie de cultură şi că decizia ar fi fost luată împreună cu directorii teatrelor.

Ea a mai scris că, dacă se pot redeschide sălile cu jocuri de noroc, de ce nu s-ar face acelaşi lucru şi pentru instituţiile de cultură?

Grupul de Comunicare Strategică precizează însă că deocamdată sunt interzise spectacolele desfăşurate în spaţii închise.

Potrivit reglementărilor în vigoare, se pot desfăşura doar în aer liber, cu participarea a maximum 500 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţă şi de protecţie sanitară.

Autorităţile centrale mai transmit că descurajează astfel de iniţiative, iar organizatorii riscă sancţiuni contravenţionale sau penale.Autor:
Costin Grigore
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Iunie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza