Taxele vor putea fi plătite cu cardul la ghișeele Fiscului

Contribuabilii persoane fizice îşi pot plăti impozitul pe venit, contribuţiile la asigurările sociale de sănătate şi şomaj, dar şi amenzi sau taxe pentru eliberarea unor autorizaţii de funcţionare cu cardul.

Adăugat: 21 Iulie 2016
Ultima actualizare:21 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Autorităţile simplifică procedurile pentru plata impozitelor.

Taxele vor putea fi plătite cu cardul la ghişeu din această săptămână la sediile Fiscului din zece judeţe.

Este vorba despre Regionala ANAF Timişoara, de care aparţin judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara, şi Regionala Galaţi, unde sunt arondate judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea.

Prin acest sistem, contribuabilii persoane fizice îşi pot plăti impozitul pe venit, contribuţiile la asigurările sociale de sănătate şi şomaj, dar şi amenzi sau taxe pentru eliberarea unor autorizaţii de funcţionare.

Anunţul a fost făcut la Timişoara de ministrul finanţelor, Anca Dragu.

"Este o măsură elementară, care însă nu a fost luată o perioadă foarte lungă de timp, astfel încât orice om avea de făcut o plată, trebuia să meargă întâi la bancă, să scoată numerar din coint, după care să vină să plătească la ghişeu. În cazul în care suma de plată la ANAF depăşea limita de retragere zilnică din cont, omul trebuia să scoată cash vreio două-trei zile la rând şi apoi să vină la ANAF să plătească. Ceea ce facem on acest moment, oferim posibilitatea ca omul să plătească direct la ghişeu, cu cardul. De asemenea, nu mai trebuie să plătească comisioane de retragere, pe care le plătea până acum. Aceste comisioane sunt plătite de ANAF", a spus Anca Dragu.

Ministrul a adăugat că până în luna septembrie, sistemul va fi aplicat în toată ţara, iar din toamnă va fi posibilă şi plata online, prin sistemul naţional electronic de plăţi, Ghişeul.ro, transmite  corespondenta RRA, Alina Bujancă.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
21 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza