Taxele și impozitele locale nu se majorează. Vezi situația pe țară

La Slatina, Baia Mare, Bistrița și Sibiu autoritățile locale anunță că taxele și impozitele locale rămân la nivelul celor de anul trecut. Excepție face Galațiul, unde taxele s-au majorat cu rata inflației.

Adăugat: 6 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:6 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Impozitele şi taxele locale nu vor creşte anul acesta, anunţă Primăria Slatina.

Doar cei care vor să vândă maşini pe domeniul public vor avea de plătit o taxă în plus, stabilită în funcţie de suprafaţa ocupată de fiecare autoturism.

Autorităţile din Slatina au stabilit că vor păstra neschimbată valoarea taxelor şi impozitelor locale în anul 2015.

În plus, cei care vor plăti integral contribuţiile până la sfârşitul lunii martie vor avea o reducere de 7%, în cazul persoanelor fizice, şi de 2%, pentru persoanele juridice.

Municipalitatea va păstra scutirile de la plata taxelor şi impozitelor pentru anumite categorii sociale. Persoanele cu hadicap de gradul I, pensionarii cu venituri mici şi membrii Consiliului Obştesc nu vor plăti impozite pe clădiri în anul 2015, transmite corespondentul RRA Laura Stoican.

Taxele rămân pe loc la Baia Mare

În municipiul Baia Mare, taxele şi impozitele locale pentru acest an nu au fost modificate, au rămas aceleaşi ca anul trecut.

Cetăţenii care îşi vor achita integral impozitele la clădiri, terenuri şi mijloacele de transport până în 31 martie vor avea o reducere de 10%.

Contribuabilii din Baia Mare îşi pot achita impozitele începând de joi, 8 ianuarie,  transmite corespondentul RRA, Adrian Marchiş.

Taxe la nivelul anului trecut la Bistrița

La Bistriţa, impozitele şi taxele locale - pe clădiri, terenuri, mijloace de transport, autorizaţii, pe spectacole, pentru folosirea locurilor publice, etc. rămân în 2015 la nivelul anului trecut, a decis Consiliul Local Bistriţa.

Decizia a fost luată de Consiliul local întrucât o majorare a taxelor şi impozitelor locale s-a facut în 2013, cu 16%, iar majoritatea contribuabililor, atât persoane juridice cât şi persoane fizice, au avut probleme economico-financiare în cursul anului 2014 şi au achitat cu întârziere dările la stat.

Pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, a impozitului pe teren şi a impozitului asupra mijloacelor de transport datorate pentru întregul an de către contribuabili, persoane fizice sau juridice până la data de 31 martie a anului fiscal, Consiliul Local acordă o bonificaţie de 10%.

Taxele locale fără debit (amenzi, taxe extrajudiciare de timbru, taxe certificate de funcţionare etc.) se încasează începând cu data de 05.01.2015, iar impozitele şi taxele locale cu debit (impozite/taxe clădiri, impozite/taxe pe teren, impozite mijloace de transport, taxe reclamă şi publicitate, taxa hotelieră) se vor încasa începând cu data de 08.01.2015,  transmite corespondentul RRA Cristina Sabău.

Ialomița ține taxele pe loc

În municipiile Slobozia și  Urziceni taxele şi impozitele pentru anul 2015 au rămas neschimbate, la nivelul ultimilor ani.

O situaţie asemănătoare se înregistrează şi în celelalte localităţi ialomiţene, transmite corespondentul RRA, Gheorghe Zavelea.

Galați. Taxe majorate cu rata inflației

La Galaţi, taxele s-au mărit cu 2,62%, majoritatea indexate cu rata inflaţiei.

Taxele nu se încasează în această săptămână, ci abia de săptămâna viitoare, perioadă în care Primăria va face pregătirile pentru implementarea softului de încasare a taxelor, transmite corespondentul RRA Maria Măndiţă.

O nouă taxă la Sibiu

La Sibiu, plata impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2015 se poate face începând de miercuri, 7 ianuarie.

Până atunci, la ghişeele Direcţiei Fiscale Sibiu se încasează doar taxele fără debit, cum ar fi amenzile, taxele judiciare şi extrajudiciare.

Pentru anul 2015, la Sibiu impozitele şi taxele locale sunt la acelaşi nivel ca anul trecut.

Singura excepţie este o nouă taxă introdusă pentru depozitarea pamântului din săpături, în Rampa Remetea, în valoare de 9 lei pe metrul cub de pământ depozitat, transmite corespondentul RRA, Carmen Vulcan.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
6 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza