Taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie ar putea fi eliminată

Taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie are putea să fie eliminată din Ordonanţa 114.

Adăugat: 14 Februarie 2019
Ultima actualizare:14 Februarie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului
trimite pe mail

Taxa de 2% pe cifra de afaceri a companiilor din energie are putea să fie eliminată din Ordonanţa 114, a anunţat ieri preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, înaintea unei întâlniri cu reprezentanţii companiilor din domeniu.

El a spus că a discutat deja cu premierul Viorica Dăncilă pe această temă: 

Călin Popescu-Tăriceanu: Am discutat în prealabil cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă în legătură cu Ordonanţa 114 şi i-am împărtăşit îngrijorările mele şi i-am explicat că această taxă de 2% pe companiile din energie afectează grav posibilităţile de dezvoltare în continuare şi atingerea unor indicatori de performanţă, de profitabilitate, care sunt de aşteptat la aceste companii. Şi doamna prim-ministru a consimţit că această taxă este excesivă şi trebuie să analizăm şi cel mai probabil o să renunţăm la această taxă de 2%.

Întâlnirea de la Parlament cu reprezentanţii Centrului Român al Energiei a avut loc în contextul în care companiile din energie şi-au exprimat repetat nemulţumirea faţă de prevederile ordonanţei.

Ei au avertizat că după această taxare suplimentară vor urma: facturi mai mari, companii care se vor retrage de pe piaţă şi investitori care vor ocoli România.

Teodorovici: Eliminarea taxei suplimentare poate fi luată doar în coaliţie

Ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici, a precizat că decizia eliminării taxei suplimentare în energie poate fi luată doar după discuţii în coaliţia PSD-ALDE şi în Guvern.

Într-un interviu la un post de televiziune el a mai spus că este deschis la discuţii pe această temă inclusiv cu băncile şi nu a exclus posibilitatea ca Ordonanţa de Urgenţă 114 să fie modificată.

Eugen Teodorovici a precizat că impozitele suplimentare din comunicaţii, energie şi bănci pot fi eliminate fără a influenţa negativ bugetul pe acest an.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Februarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza