Taxa auto, obligatorie de la anul

Vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat că ministrul Mediului, Rovana Plumb va prezenta la începutul anului 2013, o informare şi o propunere care vizează taxa auto.

Adăugat: 27 Decembrie 2012
Ultima actualizare:28 Decembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Taxa auto devine din nou obligatorie, începând cu 1 ianuarie, dar va fi transformată în una de mediu, care va fi calculată în funcţie de nivelul de poluare, a anunţat premierul Victor Ponta la un post de televiziune.

Liviu Dragnea a precizat, după şedinţa de guvern de joi,  că ministrul Mediului, Rovana Plumb, va prezenta informarea pe această temă în prima sau a doua şedinţă de guvern de anul viitor.

"Primul-ministru i-a cerut Rovanei Plumb să vină în prima sau a doua şedinţă de Guvern din 2013 cu o informare şi o propunere pentru subiectul ăsta. A fost atins subiectul astăzi, dar nu s-a luat nicio decizie", a declarat vicepremierul Liviu Dragnea la finalul şedinţei de joi a Guvernului.

El a menţionat că subiectul a fost discutat  în şedinţa de guvern, însă nu s-a luat nicio decizie.

Întrebat dacă taxa auto pentru maşinile înmatriculate înainte de 2007 devine de la 1 ianuarie obligatorie, Dragnea a spus că subiectul se va discuta în şedinţa de Guvern din 4 ianuarie şi că nu este un lucru "foarte grav", având în vedere că nu se vor vinde multe autoturisme pe 1 şi 2 ianuarie.

Taxa auto pentru maşinile înmatriculate în România înainte de 1 ianuarie 2007 a fost suspendată din luna ianuarie până la 31 decembrie 2012, la propunerea Ministerului Mediului şi Pădurilor.

Legea referitoare la suspendarea plăţii taxei de poluare pentru autovehicule mai vechi de 2007, precum şi pentru restituirea taxei deja achitate a fost publicată în 25 octombrie în Monitorul Oficial.

În prezent, restituirea taxei pentru emisiile poluante se face pentru contribuabilii care au achitat, în perioada cuprinsă între data intrării în vigoare a Legii nr. 9/ 2012 şi data intrării în vigoare a Ordonanţe de urgenţă a Guvernului nr.1/ 2012, taxa de primă înmatriculare pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule rulate şi pentru cei care au achitat taxa pe poluare pentru autovehicule începând cu 1 iulie 2008 până la data intrării în vigoare a Legii nr. 9/2012, iar aceasta este mai mare decât taxa rezultată din aplicarea formulei de calcul din această lege.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Decembrie 2012
Ultima actualizare:
28 Decembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza