Tăriceanu vrea dezbatere pe tema modificărilor din domeniul justiţiei

Preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu intenţionează să organizeze o dezbatere pe marginea modificărilor aduse Codurilor penale şi pe tema graţierii.

Adăugat: 1 Februarie 2017
Ultima actualizare:1 Februarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Tăriceanu doreşte ca la această dezbatere să îi invite pe preşedintele CSM, Marian Ghena, pe procurorul general, Augustin Lazăr, dar şi pe reprezentanţii asociaţiilor profesionale ale magistraţilor. 

"Cred că asemenea acte normative de importanţă trebuie dezbătute cu cei care sunt parte a puterii judecătoreşti, vreau să ascult punctul lor de vedere", a  spus Călin Popescu-Tăriceanu în debutul şedinţei Biroului Permanent care va decide calendarul adoptării celor două proiecte de lege.

Pe de altă parte liderul senatorilor social democraţi, Şerban Nicolae susţine că adoptarea OUG privind modificarea codurilor penal şi de procedură penală a fost constituţională şi îşi va urma parcursul normal în Parlament.

El aminteşte că în România, potrivit Constituţiei, legiferează Parlamentul şi Guvernul, nu CSM-ul,  procurorul României sau procurorul şef al DNA.

Şerban Nicolae precizează că PSD nu acorda niciun tratament „preferenţial” sau regim „special”.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
1 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza