Tăriceanu: Tensiunile din spațiul public privind grațierea, bazate pe dezinformare

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că nu are niciun motiv să creadă că ordonanţele aflate în prezent în dezbatere nu vor fi adoptate de Guvern.

Adăugat: 26 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:26 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu în studioul RRA. Foto: Alexandru Dolea
trimite pe mail

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că tensiunile generate în spaţiul public de cele două proiecte de ordonanţă de urgenţă privind graţierea unor pedepse şi modificări la legislaţia penală sunt urmare a unei campanii uriaşe de dezinformare.

El a declarat azi la RRA că nu are niciun motiv să creadă că ordonanţele aflate în prezent în dezbatere nu vor fi adoptate de Guvern.

În cadrul emisiunii "Probleme la zi", Călin Popescu-Tăriceanu a făcut şi estimări privind adoptarea bugetului pentru acest an, al cărui proiect ar urma să ajungă mâine în Parlament.

"Avem nevoie de un spaţiu între, aş aprecia, opt - zece zile, în procedură accelarată, pentru adoptarea bugetului. Chiar ieri am avut o discuţie cu preşedintele Camerei Deputaţilor şi am convenit să dăm totuşi un miunim timp de analiză, de dezbatere, pentru depunerea amendamentelor la proiectul de buget pe un program accelerat de lucru", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

AUDIO Călin Popescu Tăriceanu, în emisiunea "Probleme la zi"

Preşedintele Senatului a mai subliniat azi la RRA că în alocările bugetare pentru 2017 se va ţine cont "fără doar şi poate" de obligaţiile României ca membru NATO, cu direcţionarea unui procent de 2% pentru Apărare.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza