Tăriceanu: Situaţia de la TVR nu se rezolvă prin separarea funcţiilor de conducere

Actuala situaţie de la Televiziunea Română nu se rezolvă prin separarea funcţiilor de Director General şi de Preşedinte al Consiliului de Administraţie, afirmă Călin Popescu Tăriceanu.

Adăugat: 29 Februarie 2016
Ultima actualizare:29 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului
trimite pe mail

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte al ALDE, apreciază că actuala situaţie de la Televiziunea Română nu se rezolvă prin separarea funcţiilor de Director General şi de Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi consideră că TVR se poate redresa doar printr-un efort comun al Guvernului şi al Parlamentului.

Călin Popescu Tăriceanu crede că Radio România a avut o evoluţie total diferită de cea a TVR, deşi funcţionează în baza aceleaşi legi şi cu aceeaşi structură de organizare.  

"Analizez în comparaţie situaţia de la Radiodifuziune şi de la Televiziunea Publică. Văd că acolo, formula de Preşedinte Director General - Consiliu de Administraţie funcţionează cu rezultate bune, şi anume audienţa e primul criteriu, şi al doilea - situaţia financiară. La ambele capitole, radioul stă bine. La televiziune, la ambele capitole stăm prost. Nu e problema cumulului acestei poziţii de Preşedinte cu cea de Director General, deci eu nu favorizez găsirea unei soluţii prin separarea celor două funcţii, aceasta nu rezolvă, după părerea mea, problema serioasă care este la televiziune. Cred că revine Parlamentului, dar şi guvernului, obligaţia comună de a găsi împreună o soluţie cât mai rapidă care înseamnă, printre altele, refacerea veniturilor cu care televiziunea poate să funcţioneze", a spus Călin Popescu Tăriceanu.  

Reamintim că astăzi este data limită până la care proiectul de modificare a legii de organizare şi funcţionare a Societăţilor Române de Radio şi Televiziune iniţiat de senatorul PSD, Georgică Severin este în dezbatere publică.

Iniţiatorul propune separarea funcţiei de preşedinte al Consiliului de Administraţie de cea de Director General al celor două instituţii media.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
29 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza