Tăriceanu și Dragnea se consultă permanent în privința politicilor fiscale

Guvernul analizează mai multe soluţii astfel încât firmele care au un comportament corect să nu fie penalizate, declară președintele Senatului.

Adăugat: 5 Iulie 2017
Ultima actualizare:5 Iulie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului
trimite pe mail

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, afirmă că se consultă permanent cu liderul PSD, Liviu Dragnea, în privinţa politicilor fiscale şi că guvernul analizează mai multe soluţii astfel încât firmele care au un comportament corect să nu fie penalizate.

"În momentul de faţă, cu toate că între firmele cu capital românesc şi firmele cu capital străin care funcţionează în România vedem că este o pondere aproximativ egală, povara plăţii impozitului pe profit suportată de firmele cu capial românesc este de trei ori mai mare decât cele cu capital străin. Firmele româneşti ajung să facă mult mai mult profit şi să plătească mult mai mult impozit pe profit decât firmele străine. Şi numărul de angajaţi pe care îl au firmele româneşti depăşeşte cu mult cel al firmelor cu capital străin. Avem 2 milioane de angajaţi la firmele cu capital românesc, faţă de 1,2 milioane la cele cu capital străin", a spus Tăriceanu.

Tăriceanu a adăugat că guvernul analizează, în prezent, mai multe soluţii şi nu va opera nicio schimbare brusc.

În urmă cu două zile, surse de la Palatul Victoria indicau că executivul a început o serie de simulări în legătură cu renunţarea la impozitul pe profit şi introducerea impozitului pe cifra de afaceri.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza