Tăriceanu şi Constantin au semnat protocolul de fuziune PLR-PC

Preşedintele PLR, Călin Popescu Tãriceanu, şi preşedintele PC, Daniel Constantin, au semnat astăzi la Palatul Parlamentului, protocolul de fuziune prin contopire a celor douã formaţiuni politice.

Adăugat: 19 Iunie 2015
Ultima actualizare:19 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Alexandra Cristea, Congresul de fuziune PLR-PC
trimite pe mail

Noua formaţiune, Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor îşi propune să devină a treia forţă politică de centru din România, dedicată celor care lucrează în sectorul public, celor cu profesii liberale sau întreprinzătorilor din toate domeniile de activitate.

Anterior,  cele două partide au validat separat protocolul de fuziune dintre PLR şi PC.

Preşedintele Partidului Conservator declara că este vorba despre o decizie dificilă, dar necesară.

"Vă propun să participaţi alături de mine şi conducerea centrală a PC la înfiinţarea pentru prima dată în România a unui partid a cărei identitate europeană să nu fie pusă la îndoială, un partid de centru-dreapta, parte a ALDE, care luptă la nivel european pentru o democraţie autentică, pentru respectarea dreoturilor şi libertăţilor cetăţeneşti pentru care am luptat cu toţii după anul 1989", îndemna Constantin.

Preşedintele  Partidului Liberal Reformator, Călin Popescu Tăriceanu afirma , la rândul său, că noua formaţiune a apărut în urma polarizării excesive de pe scena politică unde acum sunt numai două partide mari - PSD şi PNL.   

"Ne dorim să ne prezentăm în faţa electoratului ca fiind a treia forţă politică civică liberală care să reprezinte alternativa la aceste două formaţiuni consacrate pe scena politică. Este nevoie de o a treia cale într-un fel şi în România, mai ales în condiţiile în care democraţia în România nu este suficient consolidată, aşa cum se vede în ultima vreme. Democraţia, după părerea mea, este în regres, avem datoria să o apărăm; în egală măsură trebuie să reprezentăm valorile consacrate ale liberalismului", a afirmat Tăriceanu.

Noul partid politic rezultat din fuziunea PLR-PC va purta, pânã la următoarele alegeri interne la nivel naţional, denumirea de Partidul Alianþa Liberalilor şi Democraţilor,  iar sigla acestuia este o pasăre albastră în zbor, încadratăde 12 pentagrame de culoare galbenă în forma unei elipse incomplete.

Potrivit protocolului semnat, alegerile în cadrul ALDE, la nivel local şi naţional, se vor putea desfãşura, pe baza Statutului ALDE, începând cu data de 1 ianuarie 2017.

"Membrilor PLR şi PC le este garantată continuitatea vechimii în cadrul Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor, rezultat prin fuziune.

În acest scop, în 60 de zile de la data rãmânerii definitive a hotărârii judecătoreşti de înregistrare a prezentului protocol de fuziune, se vor transfera toate evidenþele partidelor fuzionate către partidul rezultat din fuziune pentru întocmirea evidenţei cumulate a membrilor noului partid în Registrul Naţional al Membrilor ALDE", se arată în documentul semnat.
 Autor:
Alexandra Cristea
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alina Stănuţă
Adăugat:
19 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza