Tăriceanu s-a întâlnit cu noul ambasador al Franţei la Bucureşti

Dezvoltarea susţinută a Parteneriatului strategic dintre România şi Franţa a fost tema discuției dintre președintele Senatului, Călin Popescu-Tariceanu și noul ambasador al Franţei la Bucureşti, Michele Ramis.

Adăugat: 11 Iulie 2017
Ultima actualizare:11 Iulie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului
trimite pe mail

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tariceanu, a discutat astăzi cu noul ambasador al Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, arătând deschidere pentru un dialog direct care să asigure dezvoltarea susţinută a Parteneriatului strategic dintre România şi Franţa.

El şi-a expirmat speranţa că noii factorii de decizie de la Paris vor continua să întărească construcţia europeană şi să identifice de comun acord mijloacele de colaborare bilaterală intensificată, luând în considerare şi procesul de pregătire şi exercitare de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

La rândul său, ambasadorul francez s-a pronunţat pentru intensificarea cooperării pe linia institutelor culturale şi pentru dezvoltarea la un nivel superior a relaţiilor bilaterale economice, cu accent pe componenta industriei de apărare.

Diplomatul francez a discutat şi cu ministrul Economiei, Mihai Fifor, discuţiile axându-se pe fondul suveran de dezvoltare şi investiţii şi proiectele listate.

Demnitarul român a menţionat că fondul va finanţa poiecte precum autostrada Piteşti-Sibiu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza