Tăriceanu pledează pentru continuitate în USL

Liberalul Călin Popescu Tăriceanu a spus că a vorbit cu premierul Ponta iar acesta i-a dat asigurări că doreşte continuarea proiectului USL în forma actuală şi a făcut apel la liderul PNL, Crin Antonescu, să revină asupra deciziei de renunţare la alianţă.

Adăugat: 26 Februarie 2014
Ultima actualizare:26 Februarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Într-o declaraţie de presă susţinută miercuri, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu l-a somat pe preşedintele PNL să revină asupra deciziei de a rupe alianţa cu PSD, spunând că va negocia cu Victor Ponta revenirea în structura comună USL.
    
"Am vorbit în această dimineaţă cu Ponta şi mi-a dat asigurări că doreşte să continue proiectul USL în actuala formă. Îmi permit să fac un apel la preşedintele PNL, Crin Antonescu, să revină asupra deciziei pe care a luat-o ieri şi să revină în USL", a afirmat Tăriceanu.

El a lansat un apel către liderul PNL, Crin Antonescu, să revină asupra deciziei luate marţi şi să revină în USL, el precizând că miercuri dimineaţă a avut o discuţie cu Victor Ponta, care l-a asigurat că doreşte continuarea USL "în actuala formă".

"Îi solicit lui Crin Antonescu să revină asupra deciziei şi să revină în USL. Dragă Crin, dacă tu nu-ţi vei asuma tu această responsabilitate, atunci o voi face eu". Călin Popescu Tăriceanu"Nu voi accepta decizia luată ieri, deoarece eu aprecize că a fost luată pe baza unor afirmaţii false, a unor afirmaţii greşite care au fost furnizate colegilor mei şi aceştia au fost induşi în eroare. Am vorbit dimineaţă cu Victor Ponta şi l-am intrebat dacă doreşte să continuăm proiectul USL şi mi-a dat asigurări că vrea să continue proiectul USL în actuala formă. Îi voi cere premierului Victor Ponta să-şi menţină toate angajamentele în cadrul USL, respectiv menţinerea tuturor poziţiilor în cadrul instituţiilor centrale şi locale, liste comune, candidat la prezidenţiale", a afirmat Tăriceanu.

Voicu: Tăriceanu duce o acţiune pe cont propriu, fără susţinerea PNL

În replică, vicepreşedintele PNL, Mihai Voicu, susţine că senatorul liberal Călin Popescu Tăriceanu duce o acţiune pe cont propriu, fără susţinerea PNL.  

Mihai Voicu precizează, într-o declaraţie de presă, că există o decizie a Delegaţiei Permanente, care stabileşte clar retragerea miniştrilor liberali din Guvern şi desfiinţarea USL.

El mai spune că, în momentul în care Călin Popescu Tăriceanu îşi asumă un dialog cu premierul Victor Ponta, nu are girul PNL şi desfăşoară această acţiune pe cont propriu.  

"Există o decizie a Delegaţiei Permanente a Partidului Naţional Liberal care stabileşte clar retragerea miniştrilor liberali din Guvern şi încetarea existenţei Uniunii Social Liberale. Domnul Tăriceanu a văzut clar că această decizie importantă a fost luată cu o majoritate covârşitoare de voturi. În momentul în care îşi asumă un dialog cu premierul Ponta, domnul Tăriceanu nu are girul şi susţinerea Partidului Naţional Liberal, ci este doar o acţiune pe care o desfăşoară pe cont propriu", susţine Voicu.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Reporter:
Alina Bordeiaşu
Adăugat:
26 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza