Tăriceanu: Mesajul preşedintelui Băsescu despre reducerea CAS-ului, "strict politic"

Preşedintele Senatului şi al PLR, Călin Popescu Tăriceanu, apreciază că legea privind reducerea CAS la angajator va fi din nou votată de legislativ, adăugând că mesajul şefului statului este electoral.

Adăugat: 15 August 2014
Ultima actualizare:15 August 2014

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului şi liderul PLR
trimite pe mail

Într-un comunicat remis presei, vineri, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că există toate premisele pentru ca legea privind reducerea CAS la angajator să fie din nou votată de parlament, fără modificări, săptămâna viitoare, în sesiune extraordinară.

Liderul Partiului Liberal Reformator,  susţine că mesajul transmis joi, de la Palatul Cotroceni al preşedintelui Traian Băsescu, în care a criticat susţinerea principalelor partide de la putere şi din opoziţie pentru această măsură, a fost unul strict politic, menit să deruteze electoratul.

"Preşedintele Băsescu a folosit drept pretext al declaraţiei sale de ieri preocuparea privind eventuale efecte negative ce s-ar putea manifesta ca urmare a reducerii CAS cu 5 procente. Trec peste limbajul pe care l-a folosit, complet inadecvat pentru un preşedinte, nu pentru că n-ar fi un aspect important, ci pentru că orice am spune, lucrurile nu se vor schimba. Totuşi, trebuie să împrospătez memoria publică pentru ca oamenii să înţeleagă ipocrizia din declaraţia domnului Preşedinte şi faptul că nu reducerea CAS a fost motivul intervenţiei sale, ci implicarea sa neconstituţională, aşa cum procedează de ani de zile, în campania electorală", se scrie în comunicat.

Tăriceanu mai susţine că unicul scop al declaraţiei făcută joi de preşedintele Băsescu este implicarea sa în campania pentru alegerile prezidenţiale.

"Discursul de ieri al preşedintelui a avut ca unic scop implicarea în campania electorală pentru prezidenţiale în favoarea partidului pe care l-a inventat. Cu excepţia PMP, a pus toate celelalte partide în aceeaşi 'oală', a atacat PDL şi PNL, pentru derutarea electoratului. Am spus-o şi o repet: în ciuda acestor atacuri de faţadă, menite să creeze confuzie, 'marele partid' de dreapta nu este de dreapta, ci este creaţia lui Traian Băsescu, prin care încearcă să-şi păstreze puterea şi după încheierea mandatului său", mai susţine preşedintele Senatului şi al PLR în documentul de presă.

Alianţa Creştin Liberală susţine reducerea CAS-ului la angajator

Scăderea contribuţiilor angajatorilor la asigurările sociale este o măsură pe care o doreşte în continuare şi Alianţa Creştin Liberală.

Într-un comunicat, ACL crede că astfel economia românească se poate echilibra şi că este datoria puterii să găsească soluţii pentru o mai bună colectare a veniturilor la buget şi reducerea evaziunii fiscale.

Reprezentanţii Alianţei reproşează la rândul lor preşedintelui Traian Băsescu mesajul lansat joi pe care îl califică drept electoral.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
15 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza