Tăriceanu îi scrie lui Antonescu: Aţi distrus spiritul liberal

Fostul lider al PNL, Călin Popescu Tăriceanu i-a trimis actualului preşedinte al PNL, Crin Antonescu o scrisoare deschisă în care anunţă că nu va mai înfiinţa un nou partid liberal pentru a nu afecta scorul PNL la europarlamentare.

Adăugat: 27 Martie 2014
Ultima actualizare:27 Martie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului
trimite pe mail

Totodată, el îl acuză pe Crin Antonescu de faptul că nu are un proiect şi că "îi serveşte" preşedintelui Traian Băsescu bucăţi din partid.

"În urma consultărilor pe care le-am avut cu mai mulţi colegi liberali, dar şi cu susţinători ai PNL şi ai liberalismului, am ajuns la concluzia că înfiinţarea unui nou partid politic nu este oportună în acest moment.(...) Din loialitate şi preţuire faţă de principiile şi valorile liberale, nu vreau în niciun caz să periclitez şansele PNL în alegerile europarlamentare", scrie Călin Popescu Tăriceanu într-un "Apel pentru viitorul PNL" adresat lui Crin Antonescu, potrivit Mediafax.

De asemenea, preşedintele Senatului susţine că liderului PNL, Crin Antonescu nu are "o viziune pentru România, un proiect pentru ţară" şi că proiectul acestuia pentru cursa prezidenţială este "acela al discordiei naţionale şi al permanentului conflict".
 
"Noi trebuie să înlocuim regimul lui Traian Băsescu cu un preşedinte diferit de acesta, nu cu cineva care să continue în aceeaşi paradigmă. Decizia mea de a renunţa la calitatea de membru al PNL nu a însemnat o trădare a adevăratului Partid Naţional Liberal şi nici o abandonare a principiilor şi valorilor liberale", susţine Tăriceanu, menţionând că rămâne "cu sufletul în PNL".

Fostul premier Tăriceanu îl mai acuză pe Antonescu de faptul că este izolat pe scena politică prin modul în care a gestionat situaţia PNL.

"Nu vă acuz de colaborare cu Traian Băsescu pentru că nu vă mai place de PSD, ci pentru că a început să vă facă plăcere să îi serviţi bucăţi din PNL lui Traian Băsescu", susţine şeful Senatului.

În scrisoarea deschisă trimisă lui Crin Antonescu, Tăriceanu mai susţine că de când acesta conducere partidul, PNL a ajuns "un partid în care trocul politic este la ordinea zilei".

"Aţi distrus spiritul liberal prin deciziile strict de ordin personal şi nu v-a interesat de binele partidului", îl mai acuză Tăriceanu, pe actualul lider al liberalilor.

AICI textul integralAutor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
27 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza