Tăriceanu îi cere lui Cioloş să-l demită pe ministrul Agriculturii

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu este de părere că premierul Dacian Cioloş ar fi trebuit să-l demită pe ministrul agriculturii, Achim Irimescu, mai ales după adoptarea moţiunii simple .

Adăugat: 13 Iunie 2016
Ultima actualizare:13 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Achim Irimescu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale
trimite pe mail

În opinia sa, deputaţii au dat un semnal  premierului  că ministrul trebuie demis, mai ales pentru  pentru incapacitatea de a gestiona  acordarea  subvenţiilor pentru agricultură.
 
Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, iniţiată de PSD şi ALDE, a fost adoptată  pe 8 iunie, de plenul Camerei Deputaţilor,  cu 189 de voturi ”pentru”, 11 ”împotriva” şi 89 de abţineri.

Semnatarii moţiunii simple îi reproşează ministrului de resort, Achim Irimescu, faptul că blochează accesarea de fonduri europene, că nu a acordat la timp subvenţiile pentru fermieri şi nu alocă suficienţi bani pentru refacerea irigaţiilor, chiar dacă sumele necesare există deja.

"Pentru a înţelege mai bine situaţia actuală, vă pot spune că în anii anteriori, la data de 1 mai, era finalizată plata tuturor subvenţiilor. Anul acesta, din păcate, la data de 1 mai, erau plătite doar 0,35 de miliarde de euro, iar plăţile, din păcate, se derulează cu încetinitorul, subvenţiile din zootehnie nefiind nici măcar începute", afirma, de la tribuna plenului, fostul ministru al Agriculturii, deputatul ALDE, Daniel Constantin.

Ministrul Irimescu a respins aceste afirmaţii şi a arătat că munca sa este apreciată de asociaţiile de fermieri.

El a mai precizat că fermierii primesc banii într-un ritm accelerat.Autor:
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Amalia Bojescu
Adăugat:
13 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza