Tăriceanu: Este nefiresc ce se întâmplă în PNL

Liberalul Călin Popescu Tăriceanu susţine că este nefiresc şi absurd ce se întâmplă în PNL în ultima perioadă. El a susţinut că i se pare că "miza este dorinţa unui control intern asupra tuturor deciziilor".

Adăugat: 20 Februarie 2013
Ultima actualizare:20 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, potrivit RFI, că până în momentul de faţă, în PNL nimic din ceea ce ar fi trebuit să fie nu a avut loc, adică o dezbatere internă în partid prealabilă Congresului.

"În mod normal, Congresul unui partid trebuie să stabilească nişte linii directoare politice. Nu a existat până în niciun fel de dezbatere internă pe subiectele majore care ar trebui să fie cele de relaţie a partidului cu cetăţenii. Cu alte cuvinte, trebuie să abordăm o agendă politică ce se referă la agenda cetăţeanului şi căreia trebuie să-i dăm nişte răspunsuri. Până în momentul de faţă, nimic din ceea ce ar fi trebuit să fie nu a avut loc, adică o dezbatere internă în partid prealabilă Congresului, care sigur, ar fi chemat să adopte o serie de documente politice", afirmă el.
    
Tăriceanu consideră că Statutul intern al PNL "necesită o modernizare şi o democratizare".
    
"Am făcut şi amendamente în acest sens, cerând în mod explicit alegeri individuale pentru membrii structurilor de conducere, cât şi alegere internă pentru viitorul candidat al PNL-ului la prezidenţiale", a spus fostul premier.
    
El a fost întrebat care crede că e miza ultimelor evoluţii din PNL.

"Miza pare să fie mai degrabă dorinţa unui control intern asupra tuturor deciziilor şi un comportament care pare să fie derivat din ideea că cine nu este cu noi e împotriva noastră şi ca atare trebuie îndepărtat, trebuie eliminat. Mi se pare nefiresc, mi se pare absurd până la urmă şi cu totul şi cu totul în afara modului în care s-a făcut politică în PNL. PNL este un partid de dezbateri libere, de confruntări de idei şi de proiecte", a subliniat liberalul.
    
Călin Popescu Tăriceanu crede că "foarte mulţi" dintre colegii săi "trăiesc o mare bucurie a victoriei la alegeri, ceea ce este absolut firesc".

El mai spune că PNL riscă să aibă de suferit în viitor.

"Dacă partidul se va închide în interior, dacă partidul va aborda o conduită care n-are nimic de-a face cu valorile moderne, democratice şi liberale, atunci sigur că nu trebuie să ne mire că vom avea de suferit în viitor şi mi-ar părea extrem de rău pentru acest lucru", a subliniat fostul premier.
    
Călin Popescu Tăriceanu face un apel către liderii PNL: "Îmi permit să fac un apel la actuala conducere să reflecteze serios în privinţa modificărilor pe care se pare că intenţionează să le facă şi care nu vor face Partidul Naţional Liberal mai atractiv, mai democratic, ci din contră".Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
20 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza