Tăriceanu despre schimbarea sa din funcție: Nu mă tem de astfel de demersuri

Călin Popescu Tăriceanu nu se teme de demersul PNL care a anunțat că strânge semnături pentru schimbarea lui din funcție și spune că inițiativa PNL este una de imagine.

Adăugat: 29 Martie 2016
Ultima actualizare:29 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului. Sursa: Agerpres
trimite pe mail

Călin Popescu-Tăriceanu spune că PNL poate demara procedura de schimbare a sa din funcţie, dacă respectă regulamentul Senatului.

În opinia sa, demersul liberalilor este unul de imagine, în perspectiva alegerilor din acest an.

"Nu mă tem de astfel de demersuri şi abordarea politică pe care am avut-o până acum voi continua să o am şi în viitor. Cred că este pentru PNL un exemplu extrem de edificator al modului de a gândi şi de a face politică", a spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Acessta a devenit preşedinte al Senatului în martie 2014, după ce liberalul Crin Antonescu a demisionat din această funcţie, ca urmare a retragerii PNL din guvernul condus de Victor Ponta.

Liberalii vor capul lui Tăriceanu

Liberalii au început, de astăzi, să strângă semnături pentru schimbarea din funcţie a preşedintelui Senatului. Călin Popescu-Tăriceanu.

Copreşedinta PNL, Alina Gorghiu, spune că acesta este un demers normal şi îi reproşează preşedintelui Senatului că are un discurs politicianist.

"Preşedintele Senatului nu îndeplineşte nici pe departe standardele pe care un preşedinte al Senatului ar trebui să le îndeplinească. Este un om care nu ştie altceva decât să vină public cu mesaje populiste, cu mesaje antijustiţie şi, în general, cu jigniri la adresa competitorilor politici", a spus Alina Gorghiu.

UNPR se mai gândește

Parlamentarii UNPR analizează, în această perioadă, dacă vor susţine sau nu înlocuirea lui Călin Popescu-Tăriceanu de la şefia Senatului, a precizat preşedintele formaţiunii, Valeriu Steriu.

"În clipa de faţă am avut o discuţie cu colegii de la Senat pentru a avea un punct de vedere al nostru, al UNPR-ului. Analiza va continua după şedinţa de plen comun pe care o avem la această oră şi, în funcţie, de tot ce ne iese în această analiză, vizavi de meritele pe care le-a avut domnul preşedinte Tăriceanu, în conducerea Senatului, în primul rând faţă de cetăţenii României, în primul rând faţă de români vom vedea dacă participăm sau nu participăm la acest demers", a spus Steriu.
 Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
29 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza