Tăriceanu, despre punerea în acord a articolelor din Codul Penal cu deciziile CCR

Ministrul Justiţiei este factorul-cheie în procedura de punere în acord a articolelor din Codul Penal şi cel de Procedură Penală cu deciziile Curţii Constituţionale, consideră preşedintele Senatului.

Adăugat: 4 Aprilie 2019
Ultima actualizare:4 Aprilie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului
trimite pe mail

Călin Popescu Tăriceanu a spus astăzi că, probabil, ministrul Justiţiei are în vedere elaborarea unei ordonanţe de urgenţă pe aceste subiecte.

Călin Popescu Tăriceanu: Nu este niciun secret, sunt o serie de decizii ale Curţii Constituţionale, cred că de peste doi ani, dacă nu chiar mai mult, care vizează o serie de articole din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală care sunt neconstituţionale şi pentru care există obligativitatea punerii lor în acord cu deciziile Curţii Constituţionale. Ministrul Justiţiei este cel care e factorul cheie în această procedură şi sigur că probabil are în vedere elaborarea unei ordonanţe de urgenţă pe aceste subiecte, cum sunt şi altele, mă refer la directivele europene care trebuie să fie transpuse şi care sunt în întârziere şi dacă nu mă înşel cred că noi plătim şi penalităţi.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Aprilie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza