Tăriceanu despre interceptări: Drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt încălcate

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că decizia CCR confirmă că drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt încălcate. El atrage atenţia că serviciile de informaţii nu se pot substitui organelor de cercetare penală.

Adăugat: 10 Martie 2016
Ultima actualizare:10 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Decizia de ieri a Curţii Constituţionale confirmă că drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt încălcate spune preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu.

Totodată, decizia atrage atenţia că serviciile de informaţii nu se pot substitui organelor de cercetare penală, mai declară Călin Popescu Tăriceanu.

Totodată preşedintele Senatului  spune că serviciile de informaţii au scăpat de sub controlul public, menţionînd în context că cele două comisii parlamentare care au ca obiect de supravegherea activităţii SRI şi SIE nu-şi fac deloc treaba iar lucrul acesta se vede.

Zgonea: Se vor găsi soluţii pentru

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, susţine că o decizie a Curţii Constituţionale este obligatorie pentru Parlament, inclusiv cea prin care se declară neconstituţionale  prevederile care îi permiteau Serviciului Român de Informaţii să facă interceptări în dosarele penale.

Valeriu Zgonea a precizat că vor fi găsite soluţii pentru ca activitatea Parchetelor şi a Direcţiei Anticorupţie să fie reglementată legal.

Redactorul nostru Alina Stănuţă reaminteşte că Serviciul Român de Informaţii nu  mai are voie să facă interceptări în dosare penale,  a explicat în motivarea publicată ieri Curtea Constituţională.

Curtea Constituţională susţine că nicio reglementare din legislaţia naţională în vigoare, cu excepţia dispoziţiilor din Codul de procedură penală, declarate neconstituţionale, nu conţine vreo normă care să consacre expres competenţa unui alt organ al statului, în afara organelor de urmărire penală, de a efectua interceptări, respectiv de a pune în executare un mandat de supraveghere tehnică.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
10 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza