Tăriceanu: Demisia premierului, soluţia pentru ieşirea din criza politică

Liderul deputaților PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că singura soluţie pentru ieşirea din actuala criză socială şi politică este demisia primului ministru şi organizarea de alegeri anticipate.

Adăugat: 2 Februarie 2012
Ultima actualizare:2 Februarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul grupului PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că speră ca greva parlamentară declanșată de opoziție să genereze un moment de reflecție, iar primul ministru să adopte atitudinea care ar fi firească într-o democrație.

”Constatăm că astăzi numai demisia primului-ministru ar putea fi soluţia pentru actuala ieşire din criza politică şi socială şi, evident, pasul următor ar fi alegeri parlamentare anticipate. Ne punem speranţa că în faţa acestei atitudini extreme pe care noi o adoptăm de grevă parlamentară majoritatea să aibă un moment serios de reflecţie să tragă toate concluziile necesare şi să adopte atitudinea care ar fi firească într-o democraţie. Şi astfel să intrăm în normalitatea pentru ca România să-şi poată continua drumul democratic, către normalitate, către prosperitate pe care românii cu toţii îl aşteaptă”, a afirmat Călin Popescu-Tăriceanu.

Liderul liberal a explicat că  ”încălcarea normelor democratice prin asumările repetate de răspundere a Guvernului pe diverse legi” constituie unul dintre motivele pentru care deputaţii PSD şi PNL au luat decizia de a nu mai participa la lucrările parlamentare.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că un alt motiv este legat de desemnarea de către preşedinte a unui premier fără să ţină cont de majoritatea parlamentară.

La rândul său, preşedintele PSD, deputatul Victor Ponta, a precizat că protestul de la Camera Deputaţilor va înceta în momentul în Parlamentul îşi va relua rolul firesc de a legifera.

”Prezenţa noastră la lucrări va fi în măsura în care Parlamentul vine la rolul său esenţial de a vota legi", a precizat copreședintele USL, Victor Ponta.
 Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
2 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza