Tăriceanu cere consultări înainte de summitul Consiliului European

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră că e nevoie de consultarea tuturor factorilor politici din ţară înainte de summitul Consiliului European.

Adăugat: 6 Martie 2017
Ultima actualizare:6 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu
trimite pe mail

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat, până acum, solicitarea majorităţii parlamentare de a avea consultări înainte de summitul Consiliului European care va avea loc în această săptămână, afirmă preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

El a precizat că este nevoie de o consultare a tuturor factorilor politici din ţară, având în vedere deciziile importante care se vor lua cu privire la noua arhitectură europeană.

"Cred că este util să facem o consultare cât mai largă, în aşa fel încât parlamentul, care este singurul organ şi democratic dar şi reprezentativ la nivelul societăţii româneşti, să poată să-şi exprime un punct de vedere. Aici avem atât majoritatea, cât şi opoziţia şi ca peste tot în UE, astfel de chestiuni nu sunt numai de resortul persoanei care reprezintă ţara în Consiliul European, ci ele sunt dezbătute peste tot în parlamentele naţionale", a spus Călin Popescu-Tăriceanu. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul social-democrat, Liviu Dragnea, afirmă că şeful statului nu are nevoie de un mandat din partea Parlamentului pentru a susţine poziţia României în faţa Uniunii Europene, dar că acest lucru nu înseamnă că trebuie să excludă o dezbatere care să unifice clasa politică în jurul interesului naţional.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza