Tăriceanu: Cei care au greşit să recunoască acest lucru şi să se dea la o parte

Fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că actuala conducere a partidului trebuie să îşi asume eşecul înregistrat la alegerile europarlamentare.

Adăugat: 26 Mai 2014
Ultima actualizare:26 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului şi Crin Antonescu, preşedintele PNL
trimite pe mail

Preşedintele Senatului, a afirmat, luni, la Palatul Parlamentului, că PNL trebuie să facă o analiză lucidă şi să încerce să asculte glasul cetăţenilor.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că rezultatele de la vot reprezintă o sancţiune severă pentru o serie de decizii greşite care au fost luate în ultimul an şi jumătate şi a transmis liderilor PNL că trebuie să îşi asume acest eşec.

Referindu-se la demisia lui Klaus Iohannis din funcţiile din PNL, Călin Popescu -Tăriceanu susţine că gestul lui Iohannis  trebuie analizată în contextul rezultatelor obţinute de PNL la alegerile europarlamentare.

"Este o recunoaştere implicită a unui eşec, este o recunoaştere până la urmă a unei alegeri la care a fost parte (Klaus Iohannis - n.r), a conducerii PNL-ului, din care face parte. (...) Cei care au greşit să recunoască acest lucru şi să se dea la o parte", a spus el.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că trebuie o consultare largă la nivelul partidului pentru a se putea realiza un lidership democratic dar nu doreşte un congres făcut în pripă.

Cât priveşte propunerea preşedintelui PNL, Crin Antonescu ca europarlamentarii liberali să treacă în grupul PPE, Călin Popescu Tăriceanu susţine că trecerea PNL în tabăra Partidului Popular European ar fi o nouă greşeală a actualei conduceri a PNL.
 Autor:
Nucu Jalea
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza