Tăriceanu califică drept "abuz" urmărirea sa penală

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, neagă că ar fi favorizat prin mărturie mincinoasă persoane implicate în dosarul retrocedărilor ilegale şi afirmă că nu are legături sau afinităţi cu acestea.

Adăugat: 24 Mai 2016
Ultima actualizare:24 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului
trimite pe mail

Într-un comunicat de presă, preşedintele Senatului mai spune că deciziile care îi privesc pe cetăţenii României sunt luate, astăzi, de instituţiile de forţă care controlează societatea, instituţii care au scăpat complet de sub controlul civil.

"Audierea mea din aprilie a pregătit terenul pentru ceea ce numesc eu abuzul de drept de azi.
N-am niciun fel de îndoială că procedura începută azi de procurori va continua, dar nu pentru a face Justiție în acest dosar, ci din alte motive lesne de înțeles. Nu pot să nu remarc aici celeritatea întocmirii dosarului meu de inculpat, în antiteză că praful așezat ani și ani pe unele dosare aflate la DNA.
Fac parte din categoria politicienilor incomozi, care are curajul să spună lucrurilor pe nume, într-o Românie care preferă să tacă adesea", afirmă Tăriceanu în comunicatul de presă.

Preşedintele Senatului a mai dat asigurări că va continua lupta pentru "revenirea la democraţie, la valorile pentru care au murit oameni în 1989".

"Vreau să-i asigur pe toți: prieteni, simpatizanți, presă, opinia publică și persoane care lucrează în prezent chiar la Cotroceni, că voi continua lupta mea pentru revenirea la democrație, la valorile pentru care au murit oameni în 1989 și nu mă voi lăsa intimidat de presiuni venite dinspre cei care au compromis și continuă să compromită Justiția și statul de drept.
Mă voi lupta ca să nu revenim la teroarea anilor 50 care, iată, se repetă în zilele noastre.
Și vreau să se mai știe că nu voi slăbi presiunile ca  Președintele României și  CSAT sa-si faca datoria pentru aflarea adevărului în cazul Hexi-Pharma", promite Călin Popescu Tăriceanu în document.

AICI COMUNICATUL INTEGRAL

Amintim că azi, procurorii DNA Braşov au dispus începerea urmăririi penale a lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Acesta este cercetat în dosarul retrocedării presupus ilegale a unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a Fermei Băneasa, în care sunt implicaţi, printre alţii, Paul Lambrino şi Remus Truică.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza