Tăriceanu a sesizat Inspecţia Juridică cu privire la opiniile preşedintei Înaltei Curţi

În opinia lui Călin Popescu-Tăriceanu, preşedinta ÎCCJ, Cristina Tarcea, a încălcat grav obligaţia de rezervă impusă magistraţilor, de a nu exprima public convingerile lor politice.

Adăugat: 9 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:9 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu
trimite pe mail

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a sesizat Inspecţia Judiciară, cu privire la opiniile exprimate public de către preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu privire la legile justiţiei.

În opinia lui Călin Popescu-Tăriceanu, Cristina Tarcea a încălcat grav obligaţia de rezervă impusă magistraţilor, de a nu exprima public convingerile lor politice.

El susţine că aceasta a incitat judecătorii la încălcarea principiului separaţiei puterilor în stat şi că a ameninţat Parlamentul.

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea a afirmat azi că a aflat din presă că oficialilor de la Bruxelles li s-au prezentat alte propuneri legate de modificarea legilor justiţiei.

Ea şi-a întrebat colegii din CSM dacă sunt siguri asupra căror legi sunt chemaţi astăzi să dea avizul.

Cristina Tarcea a mai cerut dialog, transparenţă şi colaborare interinstituţională.

În replică, ministrul justiţiei, Tudorel Toader a precizat că proiectul asupra căruia Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să dea aviz este cel primit de la comisia special constituită din Parlament.

El a reiterat că proiectul iniţial al Ministerului Justiţiei a fost însuşit de comisie cu unele modificări, ne-a transmis reporterul RRA,  Mădălina Verman.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
9 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza