Târgului Internaţional Gaudeamus şi-a închis porţile

Cea de-a XX-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus, Carte de învăţătură, organizat de Radio România a fost un succes, mărturie stau în acest sens numărul record de vizitatori din istoria târgului, dar şi numărul cărţilor cumpărate.

Adăugat: 25 Noiembrie 2013
Ultima actualizare:25 Noiembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Numărul impresionant de vizitatori prezenţi la diverse evenimente, lansări şi prezentări de carte, dezbateri, conferinţe, organizate de cei 400 de expozanţi au devenit o dată în plus succesul celei de-a XX-a ediţii a Târgului Internaţional Gaudeamus, Carte de învăţătură, organizat de Radio România.

În premieră, în postura de invitat de onoare s-au aflat mai multe ţări, reunite sub titulatura Grupul ţărilor nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia.

Şi în acest an editurile s-au întrecut în oferte bogate de noi titluri, dar şi în reduceri substanţiale, extrem de apreciate de iubitorii de carte.

Duminică, în ultima zi a târgului  au fost decernate trofeele Gaudeamus.

Au fost cinci zile în care iubitorii de carte s-au bucurat de o bogată ofertă din partea celor 400 de expozanţi.

S-au putut cumpăra atât cărţi dedicate celor mici, cât şi cărţi pentru adolescenţi, cărţi pentru părinţi, cărţi pentru adulţi, beletristică, ştiinţă, dicţionare, cărţi de colorat - o multitudine de lucrări din diverse domenii - cărţi de medicină foarte multe.

Participanţii s-au arătat  foarte entuziasmaţi de acest lucru, dar şi de reducerile foarte mari pe care, în acest an, editurile le-au practicat undeva de la 30 până la 70, chiar 80%.

Bucuria este că în acest an numărul vizitatorilor a fost de aproximativ 115.000 de vizitatori, cu 3.000 mai mulţi decât anul trecut.

Practic, putem vorbi despre un număr record de vizitatori din istoria târgului.

Peste 75% dintre aceştia au fost, conform studiului de trafic realizat pe tot parcursul târgului, şi cumpărători de carte.

Suma medie cheltuită de vizitatori la Târgul Gaudeamus în acest an tinde către aproximativ 146 de lei, deci fiecare şi-a pus deoparte acolo, un bănuţ pentru târg, să aibă să cheltuiască, pentru că, sincer, a avut de unde alege.

În acest an, în cadrul târgului, a fost organizată şi finala celei de a XII-a ediţii a Concursului naţional de lectură Mircea Nedelciu, la care au participat opt elevi de liceu, câştigători ai finalelor zonale, organizate pe parcursul acestui an, în Bucureşti.

În acest an, un eveniment care a atras atenţia publicului şi care s-a bucurat de succes a fost proiectul "Cărţile se întorc acasă".

Practic, fiecare dintre vizitatorii târgului, dacă dorea, putea dona o carte, două, trei, câte avea fiecare pe acasă, astfel că după cele cinci zile, fondul de carte constituit prin donaţii ale vizitatorilor şi expozanţilor deopotrivă, în cadrul proiecutlui "Cărţile se întorc acasă", a ajuns la 5.000 de volume, un număr impresionant am putea să spunem pentru cele cinci zile.

Toate aceste cărţi vor ajunge în şcolile cu predare în limba română din Valea Timocului din Serbia.Autor:
Eugen Rusu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Felicia Mocanu
Adăugat:
25 Noiembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza