Târgul de carte "Gaudeamus" organizat de Radio România, la final

Târgul de carte "Gaudeamus", organizat de Radio România la Romexpo, s-a închis în duminică seara, în Capitală.

Adăugat: 11 Decembrie 2022
Ultima actualizare:11 Decembrie 2022

Politica Romaneasca
Foto: Târgul de carte Gaudeamus Radio România. Foto: Alexandru Dolea.
trimite pe mail

Au fost cinci zile marcate de sute de evenimente editoriale, dar şi de dialoguri între citiori şi autori. Mii de iubitori ai cărţii au vizitat, zilnic, standurile editurilor prezente la târg, de unde au putut cumpăra titluri noi, dar şi volume reeditate ale marilor autori.

Cele peste 200 de edituri prezente, cele peste 600 de evenimente, dintre care, de pildă, doar editura Eikon ne-a prezentat peste 130 de titluri, au reuşit să ne aducă, cel puţin în ultimele două zile mii de vizitatori în târg.

Copiii au avut evenimentele lor. Marii scriitori şi-au întâlnit cititorii şi, de pildă, între evenimente am remarcat şi "Invitaţii de nota 10" - Olimpicii României, premiaţi şi anul acesta prin intermediul lui Mihai Talpoş, de la Lions International Bucharest Millennium.

Mihai Talpoş: Pentru mine a fost o surpriză extraordinar de plăcută, pentru că în această mare de ignoranţă în care plutim cu toţii, din păcate, iată că avem un eveniment cultural la care lumea participă şi e doritoare, avidă de cultură, avidă de citit, avidă de a cunoaşte autori şi titluri noi. Mă bucur enorm.

Avem şi un palmares. S-au situat pe locul trei, cumva la egalitate, prin cumul de puncte, editurile Art şi Arthur, ca număr de participanţi şi votul publicului, editura Corint, editura Polirom pe locul doi şi ca de fiecare dată, Humanitas.

Şi a fost nominalizat pentru cea mai dorită şi râvnită carte a târgului prin votul publicului romanul lui Mircea Cărtărescu, "Teodoros".Autor:
Mihaela Helmis
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Decembrie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza