Târgul de Carte Gaudeamus Litoral continuă

Târgul de Carte Gaudeamus Litoral, organizat de Radio România, continuă astăzi în Piaţeta Perla, din staţiunea Mamaia.

Adăugat: 12 August 2018
Ultima actualizare:12 August 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Printre evenimentele care au avut loc ieri, în prima zi a manifestării, s-au numărat şi două lansări ale unor volume inspirate din viaţa poetului roman exilat la Tomis, Ovidiu.

Reporterul  de la Radio România Constanţa, Silvia Pascale, relatează:

O intervenţie chirurgicală metaforică în sufletul lui Ovidius, aşa a fost definit volumul de eseuri intitulat "Codul lui Ovidius Naso", semnat de medicul şi profesorul Vasile Sârbu, apărut la Editura Ex Ponto.

Prestigiosul medic a muncit mai bine de două decenii pentru a pătrunde în mintea, dar şi în sufletul poetului latin exilat la Tomis.

Vasile Sârbu: Ovidiu ne-a spus că omul poate fi fericit şi când e trist - şi era nefericit şi se trata cu arta. Vă puteţi imagina un om care să facă art-terapie acum 2.000 de ani?

Reporter: În cadrul lansărilor de carte de seara trecută şi-a prezentat lucrarea şi profesorul doctor Octavian Unc, unul dintre cei mai renumiţi chirurgi ai României.

Octavian Unc: Este a patra carte de poezii pe care o lansez. Este o mărturisire indirectă a problematicii mele chirurgicale, a problemelor prin care trec, transferate evident în zona liricului.

Târgul de Carte Gaudeamus Litoral este deschis zilnic între orele 15:00 şi 23:00, până pe 15 august.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 August 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza