Tandemul Antonescu - Iohannis prinde contur

Klaus Iohannis susține că un tandem cu Crin Antnonescu la prezidențiale nu se realizează automat, dar consideră că "e o şansă foarte bună" ca acest lucru să devină realitate.

Adăugat: 28 Februarie 2014
Ultima actualizare:28 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Președintele PNL, Crin Antonescu și prim-vicepreședintele Klaus Iohannis
trimite pe mail

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, afirmă că se poate "imagina un tandem Antonescu - preşedinte, Iohannis - premier", fără a fi "visători sau nerealişti".

El  consideră că e o şansă foarte bună ca acest lucru să devină realitate.

"PNL va merge pe formula Crin Antonescu preşedinte. Sigur că voi sprijini această cursă către prezidenţiale şi voi fi alături de preşedintele Crin Antonescu. Cu siguranţă că putem să ne imaginăm un tandem Antonescu - preşedinte, Iohannis - premier, dar să nu creadă cineva că suntem nerealişti sau visători. Ştim că acest lucru nu este un automatism, nu se realizează automat. Funcţia de prim-ministru se negociază politic", a declarat Iohannis citat de Mediafax.

Întrebat dacă este posibil să existe o rocadă între el şi Crin Antonescu pentru candidatura la alegerile prezidenţiale, Iohannis a răspuns: "Sigur este o speculaţie. Punctul meu de vedere este foarte simplu: unul dintre argumentele pentru care am intrat în PNL a fost să-l sprijin pe Crin Antonescu să devină preşedintele României. Voi face acest lucru, declar acest lucru şi nu văd de ce mi-aş schimba punctul de vedere. Eu cred că avem un candidat foarte bun, pe care-l voi sprijini".

Prim-vicepreşedintele liberal a spus că, după ruperea USL, Crin Antonescu "are şanse foarte bune" la alegerile prezidenţiale deoarece "culoarul care s-a deschis acum este un culoar foarte bun pentru candidatul Crin Antonescu".

Întrebat dacă actualul culoar este mai bun decât cel de dinainte, Iohannis a răspuns: "Vechiul culoar a fost obturat la mijloc, undeva, din cauza lipsei de susţinere declarată a forţelor politice care astăzi compun USD".
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
28 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza