Tánczos Barna vrea o regiune unde limba maghiară să fie limbă oficială

Candidatul UDMR la Senat, Tánczos Barna, a mărturisit că vrea ca Ţinutul Secuiesc să fie o regiune unde limba maghiară să fie limbă oficială, o regiune care se dezvoltă din punct de vedere economic la fel de bine ca orice altă regiune din Europa.

Adăugat: 13 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:13 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Candidatul UDMR pentru un nou mandat de senator în Colegiul 1 Harghita, Tánczos Barna, doreşte să continue proiectele de păstrare a tradiţiilor, de dezvoltare economică şi obţinerea statului de limbă oficială a limbii maghiare.

El spune că UDMR va lucra în viitorul legislativ pentru ca fiecare familie să facă faţă mai uşor greutăţilor şi pentru ca în Ţinutul Secuiesc să existe locuri de muncă mai sigure şi mai bine remunerate.  

"Cred că Ţinutul Secuiesc este căminul nostru, este viitorul nostru. Cred sincer că dezvoltarea economică trebuie să fie cea care pune bazele unei regiuni puternice, o regiune care ia deciziile aşa cum le doreşte, aşa cum crede că este mai bine pentru ea, o regiune unde limba maghiară este limbă oficială, o regiune care se dezvoltă din punct de vedere economic la fel de bine ca orice altă regiune din Europa", a spus Barna. 

La rândul său, Korodi Attila, candidat la Camera Deputaţilor în Colegiul nr. 1 Harghita, a susţinut că atât el, cât şi ceilalţi candidaţi ai UDMR au demonstrat ca pot oferi siguranţă şi predictibilitatea viitorului.

"Cred că am demonstrat că pentru comunitatea maghiară din regiunea Ciuc, din judeţul Harghita, putem să oferim ceva solid care să demonstreze că viitorul este mult mai clar şi mult mai previzibil decât cred alţii", a declarat Korodi Attila.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Flori Doman
Reporter:
Angela Bârsan
Adăugat:
13 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza