Sute de oameni au semnat în cărţile de condoleanţe în memoria Regelui Mihai

Cei care vor să vină la Palatul Elisabeta şi să lase semnături, dar şi mesaje în Cartea de condoleanţe, au posibilitatea să vină până diseară la ora 18:00.

Adăugat: 7 Decembrie 2017
Ultima actualizare:7 Decembrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sute de oameni au semnat până acum în cărţile de condoleanţe deschise în memoria Regelui Mihai, la Castelul Peleş, la Palatul Regal şi la Palatul Elisabeta din capitală. Bucureştenii care vor să aducă flori sau să aprindă o lumânare pot veni la Palatul Elisabeta între orele 10:00 şi 18:00, timp de 40 de zile.

Acolo este şi reporterul nostru Felicia Mocanu - ea are acum în direct mai multe informaţii. Bună ziua, Felicia, te ascultăm. 

Şi la această oră, cei care vor să vină la Palatul Elisabeta şi să lase semnături, dar şi mesaje în Cartea de condoleanţe, au posibilitatea să vină până diseară la ora 18:00.

Mai devreme am stat de vorbă cu câţiva dintre cei care deja au venit să semneze în Cartea de condoleanţe şi mi-au spus că pentru noi, românii, regele Mihai a fost cea mai frumoasă pagină din istoria ţării noastre, a fost un model şi trebuie tratat ca atare în continuare. 

"Regele Mihai, ultimul rege al României, a însemnat foarte mult, am aflat de el de la bunicii mei, care mi-l descriau cât era de frumos şi cât era de iubit de popor, am avut privilegiul mai târziu să-l cunosc, după ce a revenit în România, atât pe majestatea Sa, cât şi pe Alteţa Sa Regală Principesa Margareta, am ţinut să îmi exprim condoleanţele". 

Reporter: Ce vreţi să scrieţi astăzi în carte? 

"Respectul din partea tuturor românilor pentru Majestatea Sa Regele, îi mulţumim pentru ce a făcut pentru România". 

Cei care vor să aducă flori, să aprinsă o lumânare, dar să scrie şi în Cartea  de condoleanţe o pot face şi la Palatul Regal.

Reamintim că guvernul a declarat doliu naţional în zilele de 14, 15 şi 16 decembrie, în memoria Regelui Mihai, pentru desfăşurarea ceremoniilor funerare. Vor fi alocaţi 43 de mii de lei din Fondul de Rezervă al Exeutivului. Regele Mihai va fi înmormântat sâmbătă, 16 decembrie, la noua Catedrală din Curtea de Argeş.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Decembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza