Surse: Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier

Propunerea PNL pentru funcţia de premier, Nicolae Ciucă, a precizat că partidul care nu va avea premier va deţine ministerele de finanţe şi transporturi.

Adăugat: 22 Noiembrie 2021
Ultima actualizare:22 Noiembrie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Nicolae Ciucă. Foto: www.facebook.com/IonelNicolaeCiuca
trimite pe mail

Reprezentanţii PSD, PNL şi UDMR au avut o nouă rundă de negocieri în vederea formării unui nou guvern, fără a anunţa oficial care este propunerea comună pentru funcţia de prim-ministru pe care o vor face mâine la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis.

Potrivit unor surse politice, propunerea va fi Nicolae Ciucă, la PNL.

La negocieri a fost absent preşedintele PNL, Florin Cîţu.

Surse politice au anunţat că PSD va primi zece ministere, PNL opt şi UDMR va rămâne cu cele trei pe care deja le are: Dezvoltarea locală, Mediul şi Sportul.

Propunerea PNL pentru funcţia de premier, Nicolae Ciucă, a precizat că partidul care nu va avea premier va deţine ministerele de finanţe şi transporturi.

Nicolae Ciucă: Transporturile, Finanţele şi Secretariatul General rămân la partidul care nu are premier. Suntem într-o echipă de negocieri, am negociat cu celelalte partide, s-a ţinut cont de tot ceea ce reprezintă ponderea parlamentară a fiecărui partid în parte şi, în felul acesta, s-au purtat negocierile.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că mâine social-democraţii şi liberalii vor anunţa pe cine propun premieri şi, dacă vor exista diferenţe, vor avea loc noi negocieri în orele de dinainte de a merge la consultările cu preşedintele Iohannis.

Marcel Ciolacu: Eu vă spun ce face PSD: merge cu cele două variante; şi vom vedea luni cu ce variantă şi cu ce vot ies de la colegii mei.

Reporter: Dacă votul liberalilor este ca PNL să dea primul premierul şi votul PSD este să dea primul premierul /.../?

Marcel Ciolacu: Asta înseamnă negociere. Vom vedea, pe urmă, cum închidem acest lucru în cele o oră sau două până mergem la Cotroceni.

Reporter: Dar dacă o să ajungeţi la aceeaşi situaţie, ce o să faceţi? Ca şi acum, cu varianta PSD...

Marcel Ciolacu: Joi, România va avea un guvern.

Reporter: La rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat înfiinţarea a două ministere noi.

Kelemen Hunor: Am închis discuţiile atât în ministere, cât şi pe secretarii de stat, şi mâine mergem la consultări, la preşedinte, la ora 12:00, spunând că avem program de guvernare, avem structura guvernului, cu două ministere nou înfiinţate. Totul este pregătit, majoritate, program de guvernare, structură de guvern, pentru a instala un guvern începând de joi.

La negocierile de sâmbătă, PSD, PNL şi UDMR au mai împărţit şi funcţiile de secretari de sta, preşedinţi de comisii parlamentare, prefecţi şi şefi de agenţii teritoriale, în funcţie de ponderea în Parlament.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Noiembrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza