Surse: Grindeanu, dispus să demisioneze doar dacă noul premier va fi tot de la PSD

PSD a decis cu puţin timp în urmă retragerea sprijinului politic pentru Cabinetul Grindeanu, anterior a luat aceeaşi decizie şi ALDE, partener al PSD în coaliţia de guvernâmânt.

Adăugat: 14 Iunie 2017
Ultima actualizare:14 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României
trimite pe mail

În şedinţa liderilor PSD, Sorin Grindeanu a refuzat să demisioneze.

El le-a spus colegilor de partid că aşteaptă ca PSD să parcurgă paşii procedurali.

Decizia Comitetului Executiv Naţional vine după o analiză a raportului de evaluare a activităţii guvernului şi concluziile trase. Documentul prezentat în şedinţa CE arată că au fost îndeplinite doar 13% dintre măsurile prevăzute în programul de guvernare, 27au fost îndeplinite parţial, iar 60% dintre prevederi nu sunt implementate, informează reporterul RRA, Cătălin Purcaru.

Printre măsurile nerealizate se află Codul Economic, reducerea TVA de la 20 la 18%, maximum 50 de taxe, îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru angajaţii statului sau creditele fără dobândă pentru tineri.

Social-democraţii au adus o serie de reproşuri, între care lipsa coordonării între ministere sau între ministere şi premier, ritmul de implementare precară a măsurilor prevăzute în programul de guvernare sau comunicarea incompletă a motivelor pentru care s-au luat unele măsuri.

Premierul Grindeanu a plecat primul de la şedinţa CEXN al PSD după aproape 5 ore de discuţii, precizând că va face declaraţii la Palatul Victoria.

Potrivit unor surse politice, Sorin Grindeanu ar fi declarat că este dispus să demisioneze din funcţie doar dacă preşedintele Klaus Iohannis va anunţa public că desemnează un prim ministru tot de la PSD.

Sunt aşteptate din moment în moment şi declaraţiile oficiale din partea preşedinţilor PSD şi ALDE pe care le vom transmite în direct.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
14 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza