Suplimentarea secţiilor de votare în diaspora, incertă

Cu patru zile înaintea scrutinului final al prezidenţialelor, nu există încă un răspuns clar în privinţa suplimentării secţiilor de votare în străinătate.

Adăugat: 12 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:12 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cu toate acestea, Ministerul Afacerilor Externe a luat până acum mai multe măsuri pentru asigurarea desfăşurării în bune condiţii, în diaspora, a celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, dă asigurări ministrul Teodor Meleşcanu.

El a enumerat o parte a măsurilor luate pentru "fluidizarea" procesului de votare.

►Procedura completării declaraţiei pe proprie răspundere, formular disponibil pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. care poate fi descărcat şi completat, urmând ca în faţa comisiei de votare să fie doar semnat.

►Cei care nu au această posibilitate vor primi pixuri şi formulare în faţa secţiilor pentru a le completa şi a economisi timpul necesar votului.

►Tot pentru fluidizarea procesului, MAE a pus la dispoziţie o listă cu 800 de persoane care pot sprijini comisiile de votare, iar Biroul Electoral pentru Străinătate a selectat deja 120 de persoane.

►De asemenea, fiecare secţie de votare din diaspora va avea şapte cabine de vot şi şapte ştampile, numărul maxim prevăzut de lege

"Dintr-o simplă evaluare pe nişte simulări pe care le-am făcut, reducerea timpului de vot pentru fiecare cetăţean, ca urmare a adoptării acestor măsuri, ar permite cel puţin o dublare a numărului celor care pot să voteze", a susţinut ministrul Afacerilor Externe.Autor:
Angela Matei
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza