Summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest, la Sofia

Conectivitatea în domeniul infrastructurii şi a reţelelor digitale se numără printre temele care vor fi abordate, astăzi, în cadrul summitului Uniunea Europeană - Balcanii de Vest.

Adăugat: 17 Mai 2018
Ultima actualizare:17 Mai 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Sofia, România este reprezentată de preşedintele Klaus Iohannis.

În prima sesiune de lucru, preşedintele Klaus Iohannis va sublinia importanţa proiectelor în domeniul contectivităţii în infrastructură, energie şi reţele digitale, întrucât acestea au capacitatea de a creşte convergenţa între Uniunea Europeană şi regiunea Balcanilor de Vest.

În acest context, va susţine acordarea unui sprijin sporit strategiilor macroregionale, cum ar fi proiectele dezvoltate sub egida strategiei Uniunii Europene pentru regiunea Dunării.

În cadrul celei de-a doua sesiuni, cu tema "Abordarea provocărilor comune", preşedintele României va evidenţia faptul că în virtutea proximităţii geografice, Uniunea Europeană şi Balcanii de Vest sunt în relaţie de interdependenţă, fiind importantă, astfel, dezvoltarea în continuare a cooperării în vederea asigurării securităţii naţionale şi a stabilităţii regionale.

Şeful statului va pleda pentru acordarea unei atenţii sporite întăririi statului de drept şi luptei împotriva corupţiei; de asemenea, se va pronunţa pentru creşterea investiţiilor în educţie, ca unul dintre cele mai eficiente mijloace pe termen lung pentru realizarea unui spaţiu comun de securitate.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
17 Mai 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza