Summitul G7: Decizii majore în combaterea pandemiei și a încălzirii globale

Summitul G7 din Marea Britanie s-a încheiat în această seară cu decizii majore pentru combaterea pandemiei şi a încălzirii globale.

Adăugat: 13 Iunie 2021
Ultima actualizare:13 Iunie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Summitul G7 din Marea Britanie s-a încheiat în această seară cu decizii majore pentru combaterea pandemiei şi a încălzirii globale.

Brexitul, însă, deşi nu s-a aflat pe agendă, a provocat tensiuni între Marea Britanie şi liderii europeni prezenţi la summit.

În privinţa pandemiei, liderii din grupul celor mai prospere economii ale lumii au reuşit să îşi atingă ţinta stabilită înaintea summitului.

Premierul britanic, Boris Johnson: Sunt foarte bucuros să anunţ că în acest weekend liderii G7 s-au angajat să ofere peste un miliard de doze de vaccin anti-COVID, fie direct, fie prin COVAX pentru cele mai sărace ţări din lume.

Liderii G7 au mai căzut de acord asupra unor măsuri de combatere a încălzirii globale, în special în limitarea folosirii cărbunelui ca sursă de energie.

Un alt subiect major pe agendă a fost impozitarea marilor companii multinaţionale.

Preşedintele american, Joe Biden: Crucial, G7 a căzut de acord să sprijine o taxă globală de minim 15%. Prea multe corporaţii funcţionează din paradisuri fiscale.

Brexit deşi nu a fost pe agendă, a creat tensiuni vizibile între Marea Britanie şi liderii Uniunii Europene prezenţi la summit, cel mai vocal fiind preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Summitul G7 s-a încheiat acum câteva ore, în Cornwall. Ultima întâlnire notabilă a zilei are loc în această seară, când domnul şi doamna Biden vor fi primiţi într-o vizită privată de Regina Elisabeta a II-a, la Palatul Windsor.Autor:
Aura Neag
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Iunie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza