Summitul B9 transmite "un mesaj unitar" privind consolidarea flancului estic al NATO

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăricenu, a susţinut că organizarea Summitului Parlamentar B9 transmite un mesaj unitar cu privire la consolidarea flancului estic al NATO.

Adăugat: 19 Aprilie 2018
Ultima actualizare:19 Aprilie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Primul summit parlamentar al Forumului B9. Sursa: Administratia Prezidentială
trimite pe mail

Reprezentanţi din nouă state europene de pe flancul estic al Alianţei Nord Atlantice: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Slovacia, România şi Ungaria, alături de înalţi responsabili NATO, se află în capitală pentru primul summit parlamentar al Formatului Bucureşti (B9).

La reuniune, care îşi propune să consolideze rolul parlamentelor naţionale în probleme de securitate şi de apărare, s-a discutat ieri, printre altele, despre acţiuni defensive şi de descurajare militară în zonă, dar şi despre combaterea terorismului.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că parlamentele ţărilor care fac parte din formatul B9 au un rol esenţial în împărţirea echitabilă a responsabilităţilor în cadrul NATO.

Şeful statului a mai spus că prezenţă aliată pe flancul estic trebuie să fie unitară, coerentă şi eficientă, în vederea consolidării posturii de descurajare şi apărare a NATO.

El a amintit, totodată, că România rămâne un partener dedicat şi responsabil.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăricenu, a susţinut că organizarea Summitului Parlamentar B9 transmite un mesaj unitar cu privire la consolidarea flancului estic al NATO.

El a vorbit şi despre importanţa pe care ţara noastră o acordă investiţiilor în apărare.

La randul său, preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a subliniat importanţa contribuţiei parlamentarilor la elaborarea unor concluzii utile cu privire la ameninţările şi provocările actuale, avand în vedere rapiditatea cu care se modifică mediul de securitate.

Participanţii la summit au făcut referire şi la acţiunile imprevizibile şi agresive ale Rusiei, care constituie o ameninţare atât în regiune, cât şi în întreaga comunitate euroatlantică.Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
19 Aprilie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza