Summit extraordinar pe tema Greciei, duminică

Liderii zonei euro au decis să lanseze o procedură rapidă de a ajunge la un acord privind situaţia Greciei.

Adăugat: 8 Iulie 2015
Ultima actualizare:8 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: De la stânga la dreapta: premierul grec, Alexis Tsipras, cancelarul german, Angela Merkel, Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, preşedintele Franţei, Francois Hollande.Sursa: tvrnewsroom.consilium.europa.eu
trimite pe mail

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a convocat pentru duminică un summit extraordinar pe tema Greciei al tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Reuniunea este considerată decisivă în problema dosarului grec, care a fost discutat, ieri, în cadrul unui summit al celor 19 state din Zona Euro.

Grecia ar trebui să prezinte, astăzi, o cerere pentru un program de finanţare de doi ani, urmând ca, până mâine, să le trimită creditorilor săi un plan de reforme care să permită reluarea negocierilor.

Liderii zonei euro au decis să lanseze o procedură rapidă de a ajunge la un acord privind situaţia Greciei.

Preşedintele Comisiei Europene,  Jean-Claude Juncker, a declarat că executivul comunitar are mai multe scenarii examinate în prezent, printre care şi cel al ieşirii Greciei din zona euro.

Motivând convocarea unui summit cu toţi liderii celor 28 de state membre, preşedintele Juncker a spus că situaţia actuală afectează mai multe state, cum ar fi Bulgaria şi România.

"Cred că problema pe care o discutăm ne priveşte pe noi toţi cei 28. Trebuie să ştiţi că situaţia actuală afectează mai multe state, cum ar fi Bulgaria, România, şi atunci nu e corect să excludem celelalte state care nu sunt mmebre ale zonei euro din această dezbatere", a spus Jean-Claude Juncker.

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, a declarat, la finalul summitului, că e decis să obţină un acord cu creditorii şi să evite ieşirea din zona euro.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza