Summit crucial la Bruxelles. Rămâne sau nu Marea Britanie în UE?

Liderii europeni încearcă să ajungă la un compromis până mâine, la Bruxelles, pentru a păstra Marea Britanie în Uniunea Europeană.

Adăugat: 18 Februarie 2016
Ultima actualizare:18 Februarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, susţine că există riscul dezmembrării Uniunii dacă britanicii părăsesc organizaţia.

Corespondentul RRA la Bruxelles, Cerasela Rădulescu transmite că o parte din ţările membre nu sunt de acord cu toate concesiile cerute de Marea Britanie, iar negocierile vor continua până în ultimul minut.

Un moment crucial pentru unitatea Europei şi pentru viitorul relaţiilor Marii Britanii în interiorul spaţiului comunitar - astfel defineşte preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, summitul de două zile de la Bruxelles în invitaţia adresată liberilor europeni.

Nu există o garanţie că şefii de stat şi de guvern vor ajunge la un acord - anunţă în ultimul moment preşedintele Tusk, spunând că încă există divergenţe şi le cere de urgenţă să aibă o atitudine constructivă în timpul reuniunii.

Nu există un alt moment pentru un compromis - crede preşedintel Tusk, în caz contrar urmând să fie o victorie a celora care încearcă să ne vadă divizaţi, mai spune preşedintele.

Summitul va debuta cu discuţia despre propunerile Marii Britanii, iar negocierile tehnice şi clarificările legale se află deja pe masa liderilotr europeni.

Şeful statului român Klaus Iohannis soseşte la summit după ce a anunţat că pentru România este important ca mecanismul de sistare a ajutoarelor sociale propus de Londra să nu îi discrimineze pe români şi să fie limitat cât mai mult în timp.

Liderii europeni mai au pe agendă şi problema imigraţiei dar şi repartizarea refugiaţilor între statele membre.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza