Sumele pentru Pilonul II de pensii ar putea fi reduse

Vicepremierul Marcel Ciolacu anunţă că sumele care merg către Pilonul II de pensii ar putea fi reduse, dar a dat asigurări că acest pilon nu se naţionalizează.

Adăugat: 23 Octombrie 2017
Ultima actualizare:23 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Marcel Ciolacu, vicepremier
trimite pe mail

Sumele care se îndreaptă în prezent către Pilonul II de pensii ar putea fi reduse, deoarece acestea ar putea fi corelate cu gradul de încasare a contribuţiilor la asigurările sociale, a declarat vicepremierul Marcel Ciolacu.

El mai spune că situaţia actuală nu este foarte corectă, nici din punct de vedere economic, şi nici faţă de persoanele care contribuie la Pilonul I.

"Important este că Pilonul II nu se naţionalizează. Statul român nu ia banii şi nici nu desfiinţează cineva Pilonul II. Momentan, ele sunt obligatorii. Este o singură problemă, în momentl acesta: transferul de la Pilonul I către Pilonul II este 100%. Nu este normal, fiindcă luăm nişte bani în plus celor care dau la Pilonul I. Dacă rata de încasare, care e o rată bună la obligaţiile sociale, este printre primele la nivel european, 83-85%, atunci transferul să fie tot în aceeaşi /.../. Dar asta înseamnă o modificare legislativă care se face prin parlament, deci nu este mâine", a spus Marcel Ciolacu. Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
23 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza