Sumele direcționate către partide peste pragul prevăzut de lege nu se mai confiscă

Plenul Camerei Deputaților a modificat Legea finanțării partidelor, astfel că partidele vor putea beneficia de mai mulți bani.

Adăugat: 4 Octombrie 2017
Ultima actualizare:4 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sumele direcţionate spre formaţiunile politice peste pragul prevăzut de lege nu se mai confiscă, a decis, astăzi, ca for decizional, plenul Camerei Deputaţilor prin modificarea  Legii finanţării partidelor.

Vor fi, în schimb, sancţionate cu amenzi care pot ajunge până la o sută de mii de lei persoanele care au făcut donaţii peste limita legală, dar şi partidele care le acceptă. PNL şi USR au votat împotrivă.

"Oare aceste sume care rămân neutilizate, nu cumva ulterior vor fi folosite pentru a acoperi datorii din campania electorală, chiar dacă sumele respective au fost aduse în visteria unui partid politic cu încălcarea legii? De asemenea, eliminarea reglementărilor referitoare la publicarea detaliată a conturilor de venituri şi cheltuieli afectează din punctul nostru de vedere principiul transparenţei, pe care Partidul Naţional Liberal l-a promovat şi de aceea se şi găseşte în corpul legii", a spus deputatul liberal, Gabriel Andronache.

Potrivit noii legi, sursele de finaţare ale unui partid politic pot fi cotizaţii ale membrilor, donaţii, venituri din activităţi proprii, subvenţii de la bugetul de stat sau împrumuturi în bani de la persoane fizice şi juridice, notează redactorul RRA, Iulia Gherman.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
4 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza