Sulfina Barbu îi cere Rovanei Plumb să finalizeze litigiul referitor la zona Văcăreşti

Candidatul PDL pentru Primăria Sectorului 4, Sulfina Barbu, îi solicită ministrului mediului, Rovana Plumb, să finalizeze în instanţă litigiul referitor la zona Văcăreşti.

Adăugat: 6 Iunie 2012
Ultima actualizare:6 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sulfina Barbu susţine că în perioada mandatului său la minister l-a dat în judecată pe concesionarul terenului din zona Văcăreşti, deoarce acesta nu şi-a îndeplinit obligaţiile prevăzute în contract.

"Vreau să-i atrag atenţia doamnei ministru Rovana Plumb că are datoria să finalizeze litigiul în instanţă pe care l-am început şi are datoria faţă de foştii proprietari să retrocedeze proprietăţile din zona Văcăreşti şi să stabilească foarte clar care este domeniul public care rămâne pentru viitoare proiecte în această zonă, extrem de importantă pentru municipiul Bucureşti şi cu atât mai importantă pentru sectorul 4", a declarat Sulfina Barbu.

Ministrul mediului, Rovana Plumb, a anunţat oficial, marţi, intenţiile guvernului de a transforma zona Lacului Văcăreşti în arie naturală urbană protejată - un fel de Delta Capitalei - ce va fi amenajată după un model similar argentinian.

Totodată, Rovana Plumb a purtat şi o primă discuţie cu cei care deţin drept de proprietate pentru anumite zone ale Lacului Văcăreşti şi i-a invitat săptămâna viitoare, la sediul instituţiei, pentru a stabili cadrul legal în care se poate rezolva situaţia lor.

Între timp, le-a dat asigurări că dreptul de proprietate va fi respectat. Este posibil, de asemenea să se ofere şi măsuri compensatorii, a mai spus ministrul mediului.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Alina Dobrinescu
Reporter:
Cătălin Purcaru
Adăugat:
6 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza