Succes răsunător al Orchestrei Naţionale Radio la Kuala Lumpur

Orchestra Naţională Radio a fost atracţia summit-ului mondial dedicat educaţiei prin media din capitala Malaeziei.

Adăugat: 11 Septembrie 2014
Ultima actualizare:11 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Orchestra Națională Radio în concert la Kuala Lumpur. Foto: Radio România.
trimite pe mail

Orchestra Națională Radio a ridicat iarăşi o sală întreaga în picioare, în al doilea si ultimul concert din turneul pe care l-a efectuat în aceasta perioadă în Kuala Lumpur.

Miile de participanti la summit au aplaudat entuziast Orchestra Națională Radio în cele două zile de concerte, ea fiind atracția summit-ului mondial dedicat educației prin media din capitala Malaeziei.

Orchestra Națională Radio a dus o parte din spiritul autentic românesc pe tărâm asiatic, interpretând creaţii româneşti, veritabile "cărţi de vizită" ale culturii noastre, dar și lucrări din repertoriul clasic internaţional, foarte apreciate de public, judecând după aplauzele prelungite de la finalul fiecărui concert.

Dirijorul principal al Orchestrelor si Corurilor Radio, Tiberiu Soare sublinia că mesajul cu care Orchestra Națională Radio a venit în capitala Malaeziei este "unul de pace și prietenie transmis copiilor din întreaga lume".

"Este un sentiment de mândrie și bucurie să fii martor la un astfel de mesaj de o claritate, de o calitate și o forță cum este cel pe care l-am ascultat în această seară. Este un mesaj care vine dintr-un fond de vitalitate și de cultură pe care malaezienii sunt convinsă că l-au înțeles", spunea la sfârșitul concertului Camelia Tudose, reprezentant al Ambasadei României în Malaezia.

CORESPONDENŢĂ DIN Kuala Lumpur, Adina Dragomir: Gabriel Croitoru cântă împreună cu orchestra piesa "Ciocârlia" de Grigoraş Dinicu.

Publicul se ridică în piciaore, nu-l mai lasă să plece şi el dă un bis, cu aceeaşi lucrare şi toate astea după ce i s-a rupt o coardă de la vioară în timpul concertului şi a împrumutat instrumentul colegei din orchestră, spre amuzamentul tuturor.

La pauză, publicul nu ştia cum să-şi exprime mai bine emoţiile.

"Mi-a plăcut foarte, foarte mult şi ştii de ce? Pentru că au cântat din inimă şi noi avem o inimă şi am simţit ce au simţit şi ei, chiar dacă nu suntem din acelaşi loc".

"Muzicienii s-au completat perfect unul pe celălalt. A fost perfect tot concertul", au declarat cei prezenţi în sală. 

Concertul s-a încheiat cu Rapsodia I de Enescu.

Malaezienii au sărit iarăşi de pe scaune.

De data asta nu au mai lăsat dirijorul să plece fără un bis.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Adina Dragomir
Adăugat:
11 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza