Subvenţiile pentru construcţia de locuinţe, eliminate

Subvenţia pentru construirea unei locuinţe prin credit ipotecar în cuantum de 30% din costurile de construcţie s-a sistat.

Adăugat: 16 Noiembrie 2011
Ultima actualizare:16 Noiembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul a eliminat subvenţia la construcţia de locuinţe prin credit ipotecar, printr-o ordonanţă de urgenţă publicată în Monitorul Oficial.

Ordonanţa, adoptată tă în şedinţa de guvern din 9 noiembrie, se referă la subvenţiile din cadrul Programului naţional pentru sprijinirea construirii de locuinţe proprietate personală, derulat de Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

"Începând din data intrării în vigoare a acestei ordonanţe de urgenţă, statul nu mai acordă subvenţii de la bugetul de stat prin Programul naţional pentru sprijinirea construirii de locuinţe proprietate personală ", prevede noua ordonanţă.

Executivul motivează că, în contextul crizei, veniturile bugetului sunt insuficiente pentru susţinerea în continuare a acestui program.

Decizia se aplică începând cu luna noiembrie dar nu-i va afecta pe cei care au depus deja cererile la consiliile locale.
    
Subvenţia pentru construirea unei locuinţe prin credit ipotecar se acorda în cuantum de 30% din costurile de construcţie, dar nu mai mult de 15.000 de euro.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
16 Noiembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza