SUA felicită UE de Ziua Europei

Secretarul de stat american, John Kerry, felicită UE şi îşi exprimă mândria că SUA colaborează a strâns cu o uniune de state construită pe baza unor valori ca: respectul pentru lege, democraţie şi prosperitate.

Adăugat: 8 Mai 2015
Ultima actualizare:8 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Statele Unite ale Americii felicită Uniunea Europeană cu ocazia Zilei Europei.

Secretarul de Stat American John Kerry transmite astăzi un mesaj din partea Preşedintelui Barack Obama şi a poporului american în care exprimă mândria de a colabora strâns cu o uniune de state construită pe baza unor valori ca: respectul pentru lege, democraţie şi prosperitate pentru toţi.

În comunicat se face de asemenea referire la poziţia comună de susţinere a poporului ucrainean în faţa agresiunii ruse şi sunt lăudate implicarea europenilor în lupta împotriva acţiunilor organizaţiei Stat Islamic şi eforturile de salvare a migranţilor din Marea Mediterană.

Cu mai bine de 60 de ani în urmă, câteva ţări grav afectate de război au pornit pe un nou drum care a dus la unirea unui continent, mai spune John Kerry în comunicat.

"Cu ocazia zilei de 9 mai felicit Uniunea Europeană pentru acest succes şi vă doresc pace şi prosperitate", transmite Secretarul de Stat american.Autor:
Mihaela Enache
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza