Studiul limbii române în comunităţile româneşti, prioritate pentru MAE

Ministerul Afacerilor Externe consideră o prioritate sprijinirea studiului limbii române în comunităţile româneşti şi promovarea ei în rândul cetăţenilor altor state.

Adăugat: 31 August 2016
Ultima actualizare:31 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În mesajul transmis, astăzi, de Ziua Limbii Române, ministerul precizează că sunt tot mai mulţi tineri care aleg să profeseze în domeniul traducerii literaturii române sau să lucreze în cadrul instituţiilor europene.

Statul român oferă burse străinilor care doresc să înveţe limba română, iar institutele culturale româneşti din străinătate organizează, anual, cursuri de limbă română, seminarii de traduceri şi alte evenimente conexe.

"În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe se implică activ în derularea activităţii celor cca. 50 de lectorate de limbă, cultură și civilizație română din 30 de țări din Europa, Asia și America, precum și în cea a proiectului inițiat de Institutul Limbii Române în 2007, „Cursuri de limbă, cultură și civilizație românească”, dedicat elevilor români înscriși în unități de învățământ din Belgia, Italia și Spania iar, din anul 2015, Portugalia și Irlanda, se menţioenază în comuncatul MAE.

Comunicatul integral al MAE

Astăzi, numeroase ambasade, oficii consulare şi institute culturale româneşti din străinatate organizează evenimente de marcare a Zilei Limbii Române.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
31 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza